mercredi 7 mai 2014

And time flies / Et le temps passe.


We are already in May, it's amazing how time flies.
We knit, do some gardening, we cook, we spend time with the children.
And about cooking, you must have fun.
And this cake is a real pleasure.
You have to try it.
It is easy to cook.
It is nourishing.
And so delicious.

Nous sommes déjà en Mai et c'est incroyable comme le temps passe vite.
On tricote, on jardin, on cuisine, on passe du temps avec les enfants.
Et à propos de cuisiner, il faut se faire plaisir.
Et ce cake est un réel plaisir.
Il faut l'essayer.
Il est facile à faire.
Il est nourrissant.
Et tellement délicieux.



For those who want to try it, here is the recipe:

Put raisin and dried cranberries in a bowl with 2 spoons of  rhum (or a similar alcool) and let them for few minutes.
In  another bowl, mix 125 g white sugar with 125 g unsalted butter. It will give you white cream.
Add 3 eggs and mix it.
Add 200 g flour and 2 tea spoons baking soda.
Mix it.
and add your raisin, cranberries, and add nuts and hazelnuts.
Mix it and put it in a cake mold.
Spread it with slices almonds.
Bake at 160 °C for 30 to 45 min.
Enjoy!!

Pour celles qui veulent l'essayer, voici la recette:

Mettre des raisins secs et des canneberges séchées dans un bol avec 2 cuillères de rhum.
Laissez les reposer pour quelques minutes.
Dans un autre bol, mélangez 125 g de sucre blanc avec 125 g de beurre non salé.
cela donne une crème blanche.
Ajoutez 3 oeufs et mélangez.
Ajoutez 200 g de farine et 2 cuillères à café de levure chimique.
bien mélanger.
Puis ajoutez les raisins secs, les canneberges séchées, des noix de Grenoble et des noisettes.
Mélangez et versez la pâte dans un moule à cake.
Cuire au four à 160°C pendant 30 à 45 minutes.
Bonne appétit!


And as I promise, I show you one of my projects completed.
A small garland of flowers for the room of my little princess.

Et comme promis je vous montre un de mes projets terminé.
Une petite guirlande de fleurs pour la chambre de ma princesse.


She was so happy to have it.


Have a beautiful weekend.

Passez une belle fin de semaine.

Miss. xx




3 commentaires:

  1. Hi Miss!
    First of all I would love to thank you on the sweetest comment you left on my bow ties!!
    Secondly, I must say the garland you made is fantastic and so cheerful!

    RépondreEffacer
  2. Mmmm ..... your cake looks amazing and so does your daughters pretty garland.
    love Jooles x x x

    RépondreEffacer
  3. lulu c vic je viens de visitée ton site et je trouve de jolies choses et je trouve que les gâtaux sont très beau et que s il sont aussi beau qu ils sont bon sa doit être un régal de gros bisou je pense bien fort a vous

    RépondreEffacer

Please leave a comment, I appreciate to know what You think of my blog.
Your comments are precious to me.
And Come back visiting again.......
Miss xx